Kesäloma on vienyt miestä niin, ettei ole ehtinyt postaamaan tarinaa edes blogiin. Tekniikka on silti pyörinyt mukana ja etenkin mobiili sellainen on ollut kovassa testissä. Varsinaiset HessunKahvilan Gadgetöörien N97 -jaksot alkavat hahmottua ja kuvaukset ovat aluillaan, mutta tässäpä pienenä esimaistiaisena video(t) jotka kuvasin ko. puhelimella 24.7.2009. Videot löytyvät HessunKahvilan YouTube -kanavalta, joten saatatpa olla ne jo nähnytkin.

Mikäli videot eivät ole sinua vielä tavoittaneet, niin tässäpä olisi tarinaa aiheesta (ja sen vierestä, kuten aina on ollut tapana). Jälkimmäinen video on kommentti LIVE -lähetyksen katsojille 🙂

5 thoughts on “N97 ja QIK testausta ja tunnelmointia

 1. Kiva video! Olisi ollut jännä seurata suorana, mutta menihän se nauhaltakin.

  Varsin samanlainen fiilis sinulla tuntuu olevan N97:sta kuin itsellänikin.

  Terveisesi Nokialle (formatoikaa kone ennen kuin annatte sen eteenpäin) olivat aivan paikallaan! Minä en mistään formatointikoodista mitään tiedä, kun olen äitikäyttäjä. Minulta meni tunteja, kun yritin saada katkaistua gmail-yhteydet omaan ja pojan postiin (hän testaili samaa laitetta ennen minua) sekä pojan Facebookiin. Poika lohdutteli, että jollet löydä, miten tehdään, niin älä hermoile, kyllä ne varmaan viran puolesta tyhjentää puhelimen ennen kuin lähettävät eteenpäin. Sinun kokemuksesi mukaan ainakaan kaikkia käyttäjän lisäämiä juttuja ei siis tyhjennetty?

  Eihän tyhjentely tietenkään mikään ihan jokapäiväinen juttu peruskäytössä ole, mutta voisi sen tekeminen hiukka helpommin olla järjestetty. (Vai lukeeko tuo koodi jossain manuaalissa, jonka jätin lukematta!)

  terkuin

  PS Sinulla on suloisen ilmeikkäät kasvot ja olet kadehdittavan luonteva kameran edessä!

 2. Ja sitten Gadgetöörin katse tähyääkin huhuttuun Mini N97:ään 🙂

 3. Tervee!

  @sä: Kiitoksia kiitoksia…tässähän ihan punastuu 🙂 Mutta totta tosiaan, tuo formatointi ja laitteen valmistelu seuraavalle käyttäjälle “nolla tilanteeseen” olisi kyllä hyvä tehdä. Toivottavasti vinkki menee perille jatko puuhia varten. Minäkin tempuroin aiheen kanssa jonkin aikaa ja vasta ihan lopuksi kun olin palauttamassa puhelinta tajusin vielä yhden lisä jutun aiheeseen liittyen. Eli:

  1) N97 puhelin puolen (ja nimen omaan VAIN puhelin puolen) formatointi tapahtuu kätevimmin kun näppäilee puhelimella koodin *#7370# joka on ns. “hard reset” -koodi. Mun mielestä tuo koodi formatoi puhelimen paremmin kuin se “tehdas asetuksiin palautus” sieltä puhelimen valikosta. En tosin ole ihan 100% varma. Voi olla, että on ihan sama asia kuin se valikko.

  Mutta sitten!

  2.) Puhelimen sisäisen MUISTIKORTIN tiedot jäävätkin tuossa formatoinnissa kaikki talteen. Eli kuvat, videot, asennetut ohjelmat ynnä muut, jotka on ohjattu menemään sinne 32gigan muistikortille…joka siis ei ole varsinainen perinteinen “kortti” jonka saa irti, vaan se sisäinen muisti. Sepä pitääkin kohdan 1 formatoinnin lisäksi käydä formatoimassa erikseen. Se tosin onnistuu puhelimen valikoiden kautta. Muistaakseni toimisto–> tiedostonhallinta –> massamuisti (e:) –> valinta –> massamuistin alustus…en muista tuota(kaan) 100% varmasti, kun ei ole enään sitä puhelinta tässä käsillä.

  Nuo kaksi seikkaa kannattaisi tehdä aina kun ojentaa puhelimen seuraavalle testaajalle. Munkin puhelimessa oli jotain edellisen kuvia. Ei onneksi mitään arkaluontoista (ei sellaista kannata toki koskaan laina puhelimella kuvatakkaan) eikä mitään ikävää tai salaista. Noh.

  Ihmettelinkin, että onpas tässä puhelimessa esiasennettuja softia aika paljon, kunnes vasta sittemmin tajusin, että ne olivat edellise testaajan asentamia. Juurikin tästä formatointi syystä (tai sen tekemättömyydestä johtuen) ne siellä killuivat.

  Seuraavaan Nokian ihmekojeeseen vois varmaan implementoida tuon “totaali formatoinnin” jotenkin suoraan valikkoon. Liekö se jotenkin hankalaa sitten, kun S60 malleja on niin monia ja kaikissa ei ole sama hardware konfiguraatio (ts. mitä muisteja milloinkin pyyhitään)…no ei luulisi olevan vaikea, mutta mistä näistä tietää. Mikään ei ole niin ihmeellinen kuin tietokone. Ja niitähän nämä ovat. 🙂

  @KPa: Toden totta! Nokialta tulee jatkossakin varmasti mielenkiintoisia uutuuksia. Tuskin maltan odotella 🙂 MAEMO -puhelin olisi myös kiva testata…nimim. vanha tabletisti. 🙂

 4. Oh..tulipas mulle tuossa pikakirjoituksessa pahoja yhdys sana virheitä…ja muuta sotkua tavallista enemmän, mutta asia tais tulla selväx 😀

Leave a Reply