Heps! Tänään oli hieno päivä. Olin rankametsässä kuntoilemassa, söin savukalaa (taas) ja nautin kevät auringosta….sitten soi puhelin. Ninnu (striimi.net -possen tietotekniikka wizardi ja yksi ylläpitäjistä) soitti. Striimi.net on kaapattu! Niinpä niin…Internentti on vähän sellainen. Voi hiton hitto. Joku turvapäivitys oli ilmeisesti jäänyt Linuxiin asentelematta, kun spämmerit olivat saaneet otteen mailipalvelimestamme (jota sinällään ei edes käyetty mihinkään…se lienee päällä Linuxissa automaagisesti). Noh. Tämähän tarkoitti tietenkin sitä, että mailiserveri pois päältä välittömästi. Tämän jälkeen palvelin kiinni, heti kun suosittu Puhujainkulma -ohjelma oli saatu ajettua eetteriin.

Nyt palvelin on toistaiseksi määrittelemättömän ajan telakalla. Toistaiseksi määrittelemättömän siksi, että en ole ehtinyt vielä juttelemaan Jiin kanssa, miten etenemme. Ilmeisesti tämä tarkoittaa kuitenkin vähimmillään sitä, että formatoimme levyn ja palautamme BackUpin…tai emme. Pahimmillaan joudumme asentamaan kaikki kilkkeet ja konfiguraatiot uudestaan, jotta vältymme palauttamasta BackDooria, jonka avulla spämmerin perkeleet palvelimemme haltuunsa saivat.

Että semmonen on se internentti. Kele! Yritä siinä sitten kehittää systeemeitä, kun jotkut torvet särkee niitä samaan aikaan toisesta päästä. Höh. Aiheesta lisää täällä blogissa sekä HessunKahvila -podcastissa, kun sellaista seuraavan kerran ehdin värkkäämään ja hommaan tulee jotain tolkkua.

4 thoughts on “striimi.netissä huoltotauko

  1. Hep!

    Vähän luulen, että en tohdi ottaa edes back-uppeja käyttöön, sillä ei ole tietoa koska haxori on takaoven virittänyt järjestelmään. Ja mulla taas ei ole järkeä sellaista asiaa tutkia. Eli eiköhän käy niin, että vedetään kaikki puhtaalta pöydältä takaisin koneeseen. Onhan siinä aika vakio setuppi, joten ei pitäisi olla kuin yhden illan homma. Varsinkin jos Ninnnu ystävällisesti auttaa asiassa!!

    Niin, sitä iltaa en osaa muuten juuri nyt sanoa, on vähän hektistä taasen tämä elo.

  2. Pingback: The return of the Striimi.net

  3. Pingback: HessunKahvila » Häiriöitä ohjelmien jakelussa

Leave a Reply