Google Video Chat

Originally uploaded by Hessuj

Vähänkös on muuten hyvä ja hauska tämä uusi Google Talkin video-ominaisuus. Käyttöjärjestelmäriippumaton ja selainperustainen ratkaisu kun on kyseessä, niin voikohan sitä enempää ihminen vaatia? Toimii kohtalaisella varmuudella myöskin. Äänenlaatu hieman vaihtelee ja joskus kaatuu, mutta sen nyt sallii kun tietää, että kyseessä on Google Labsin vielä kesken oleva tekele.

Oheisessa kuvassa kommunikaatio tapahtuu PC-koneen ja Macin välillä…sanomattakin on selvää, että Macistahan tuo oikea kuva (victory merkkiä näyttävä Jussi) näkyy ja PC-käyttäjän (minä) pitää tyytyä vain näyttämään tylsää staattista kuvaansa. Noo..onhan näissä uusissa PC-koneissakin jo videokamerat, mutta kuvan ottohetkellä käytössäni ollut Lenovo X60s ei sellaista tarjonnut…bisnes malli…nääs.

Loistavampi homma kuitenkin! Kiitos Google.

Ainii..pitää varmaan koittaa, josko toimis jopa N810 -tabletilla…heh.

Update 14.11.2008
Testasin sitten Internet Tabletilla: “This feature is not yet available for Linux”…byäää…se siitä alustariippumattomuudesta. Höh! Pienoinen pettymys. Toivottavasti tilanne korjautuu pikapuoliin.

Leave a Reply