Muutamia päiviä sitten julkistetut uudet MacBookit ja MacBook Pro -koneet ovat erittäin mielenkiintoisia. Internet ja etenkin YouTube onkin jo tulvillaan niiden esittelyitä ja un-boxing videoita. Hih. Katselin tässä muutamia esityksiä ja yksi jäi erityisesti mieleeni. Liimasin tämän videon tuohon alapuolelle. Videossa kaveri esittelee ihka uuden MacBook Proon sisuskaluja. Siitä vaan, ruuvailee yhdellä kädellä ruuveja ja kuvaa toisella. Helppoa, kun osaa 😀

Koneen kokoonpano vaikuttaa selkeältä ja havainnolliselta. Erityisen hienoa hommasta tekee se, miten helppo uuteen MacBook Proohon on vaihtaa esim. kovalevy. Toisaalta muistien vaihtaminen onkin sitten jo useamman ruuvin takana. Ei tosin vaikeaa sekään. Hauska video kuitenkin, mikäli uusi MacBook Pro ja etenkin sen tekniikka kiinnostaa.

Disclaimer! Don’t try this at home! Etenkin jos et tiedä, mitä olet tekemässä. Takuuhan siinä menee ja pian konekkin…jos varsinkin emolevyä ryhtyy irroittelemaan.

2 thoughts on “Uusi MacBook Pro sisäpuolelta

  1. Morjens Pekka,

    Totta. Aika hankala on tässä uudessa vaihtaa muistit. Kumpi sitten on tärkeämpää, muistien vaihto vai levyn vaihto? Musta tuntuu toisaalta siltä, että muistit laitetaan vaan kerran paikalleen, mutta levyjä hajoilee ja halutaan vaihtaa ehkä “useammin”. Ehkä toi levyn hajoamisfaktori on se, miksi levy on tehty helpommin vaihdettavaksi? Mene ja tiedä. Tai sitten ehkä on odotettavissa, että jengi haluaa lähitulevaisuudessa vaihtaa ns. “levytömään levyyn” eli flash -muistiin, mutta olen samaa mieltä tuosta muistien sijoittelusta. Sitä kuitenkin tehdään varmaan monen myytävän koneen kanssa. Harva kun haluaa ostaa muistinsa Applelta.

Leave a Reply