Muuntaja kärähti

Originally uploaded by Hessuj

Viikonloppuna näpyttelin koneella kotopuolessa. Velipoika istui viereisellä sohvalla ja huomasi yht’ äkkiä ilmassa vienoa elektroniikan tuoksua. Hetken ihmettelimme, mistä käry tulee kunnes huomasimme, että lattialla oleva MacBook Pron muuntajan piuha savusi. Muuntaja oli kytkettynä koneeseeni, jota käytin parasta aikaa.

Ei muuta kuin piuha äkkiä pois seinästä ja savuava johto pois maton päältä. Onneksi mikään muu (kuten matto) ei vielä ehtinyt syttyä tuleen. Kylmä hiki kareili otsallani, kun muistelin miten monen monituisia päiviä muuntaja olikaan ollut kytkettynä seinään yksinään kotona.

Pienen googletuksen jälkeen löysin muitakin samaisesta ongelmasta kärsineitä. Huomenna pitää mennä Apple kauppaan kysymään muuntajan vaihtoa. Tämä ei liene normaalia edes takuuajan jälkeen?

Muistaos tarkkailla muuntajaasi, Mac-Head!

Update 21.10.2008: Tässä vielä uusi kuva Apple supporttia varten (lähempää).

Close-up MBP adapter cable

Update 22.10.2008:
Apple vaihtoi mukisematta virtalähteen uuteen, vaikka esim. takuu ei ollut enään voimassa eikä minulla ollut koneessani myöskään lisämaksullista Apple Care pakettia. Muuntajan olisi saanut hakea myös lähimmästä Apple -huollosta (tässä tapauksessa Kampusdata). Huolto oli myynyt viimeisen muuntajan juuri ennen soittoani, joten tilasin muuntajan suoraan Applelta (kuluitta tietenkin). Nyt odottelen muuntajaa saapuvaksi. Applen toiminta saa jälleen kerran 10+ pistettä. Thank you Apple! Aiheesta keskusteltiin myös Jaikussa

1,887 thoughts on “MacBook Pro muuntaja syttyi palamaan!

  1. Olen miettinyt ja, että koskahan mulla kosahtaa samalla lailla. Ei kiva :S

  2. No huh huh!! Olipa onni, että olit paikalla kun tuo kärvähti.

    Hmm, pitääkin lähteä oitis kotiin kiskomaan mäkin virtalähde seinästä!

Leave a Reply