Apple Notebook Event

Originally uploaded by THE Tech Scoop

Applemaailmassa jytisee jälleen. Steve Jobs on kutsunut median edustajat Apple Notebook -eventtiin huomenna tiistaina (14.10.2008) kello 20:00 Suomen aikaa. On siis jälleen etukäteislegendaarisen Stevenoten (KeyNote) aika.

Apple-fanboy- ja huhusivustot ovat tulvineet “vuodettuja” kuvia ja tarinaa uusista MacBookeista ja MacBook Pro -koneista jo jonkin aikaa. Tai oikeammin kuvat ovat kyllä oleet niiden kuorista…tai kuoren osista. Huhut vellovat Blueray -levysoittimin varustetuista Pro Maceista aina Sub-notebook-halpa-macceihin. Onpa joissakin yhteyksissä puhuttu jopa Applen hintaeroosiosta, joka johtuisi / yrittäisi vastata talouden alamäen aiheuttamaan kysyntämonttuun.

Itse odottaisin kovasti näkeväni kohtuuhintaisen ja pienen MacBookin. Eipä blueraykaan pahitteeksi olisi. Nooh. Jää nähtäväksi mitä tuleman pitää. Jänniä aikoja elämme näin fanboyn näkökulmasta jälleen.

On se vaan mukavaa, kun Apple järjestää meille omppupäille aina näitä über-mielenkiintoisia tilaisuuksia. Vähän niin kuin olisi joulu useamman kerran vuodessa 🙂 Parasta tästäkin kokemuksesta tekee tietysti yhdessä kokeminen. Tästä syystä web2.0 maailman teknologia-airut, mainio striimi.nettimme, ja sen aalloilla loistava HopeinenPodcast fiilistelevät tätä ilon tulitusta myös LIVE -lähetyksessä. Lähetys alkaa 20:00 ja kestää ainakin saman ajan, kuin itse SteveNote. Nyt jos koska on syytä olla paikalla. HopeinenPodcast tuo stevenoten sinun olohuoneeseesi….tai missä ikinä kuunteletkaan 🙂 Se on paras kuunnella!

6 thoughts on “Apple Notebook Event

 1. Minulle kelpaisi uudistettu MacMini BluRaylla… Mutta jotenkin tuntuu, että sellaista ei tulla näkemään, tyvärr.

 2. Äh, netissä liikkuu kuvia uusien MacBookkien alumiinikuorista, ja niiden perusteella Apple tiputtaa Firewiren pois… paskiaiset.

 3. Toisaalta on puhuttu just noista halvemmista MacBookeista – ehkä hintaa tiputetaan toimintoja (FW) vähentämällä?

  En usko kuitenkaan, että nyt mennään alle 13-tuuman.

 4. w000t! Olisivatko jättämässä FW:n pois!! Those bastards, jos näin on…paitsi tosiaan, jos kyseessä olis joku kiva minibookki. Mää haluaisin sellasen jonkun pienen Applen. Oispa kätevä.

  Kyllä jännittää jo! Huomenna striimiin. 🙂

 5. Applen Netbook-ajatuksen tekee erityisen mielenkiintoiseksi BP5:n (http://www.bibblelabs.com/) huhuttu suorituskyky: messu-demojen mukaan se olisi täysin käytettävissä netbookillakin, ja kun OSX puolella ei tarvitsisi edes tehoasyöppöä antivirusta niin käsissä olisi täydellinen reissusetti amatöörikuvaajalle… Tosin, varauksin näytön laadun ja massamuistin määrän ynnä todellisen akkukeston suhteen, mutta ainahan saa unelmoida 🙂

  Tämä näin Adoben Lightroom 2.x sählinkiin tuskastuneen silmin 😉

 6. Hep KPa. Totta. Tuo on mielenkiintoinen vekotin tuo bibble. Jännä nähdä, mitä sieltä Applelta tosiaan tänään tippuu. Noin muutoinkin oon miettinyt, että mikä se voisi olla miniläpyskän fokus Applen tuoteperheessä. Jos ei sitten ihan vain hinnanpolkeminen (jota epäilen kyllä hieman).

  Niin tai näin, olisi uusista MacBookeista varmasti hyväksi kaveriksi kuvaajalle. Eittämättä.

Leave a Reply