Hepspä tuota vain noin niin kukkuu! Niin se kesäloma lompsahti, että hujaus vain kävi. Vain hanuri jäi pöydälle soimaan, kun piti töihin rientää. Nooo..onneksi kesä kuitenkin jatkuu. Easy goin’ Hyvä niin.

Kuten tarkkasilmäisimmät blogini lukijat ja kovakorvaisimmat HessunKahvilan kuuntelijat ovat (väsymykseen asti) saaneet todeta olen a) innostunut viimeaikoina videokokeiluista ja b) olen teknologian suurvisiiri ja ylin ystävä. Siksipä tämäkään blogikirjoitus ei tee tähän pirtaan poikkeusta. Joku asia sentään on tässäkin maailmassa pysyvää (muutoksen lisäksi).

Olen viimeaikoina vaahdonnut täällä blogissa QIK:sta. Kuvannut sillä videoita ja vannonut sen nimeen. Miksi? Onhan noita muitakin palveluita. No sepäse. Minäpä kerron (niinkuin se nyt ei olisi jo selvää…saanpahan “palstan” täytettä): QIK:n on tehnyt mielestäni ainutlaatuiseksi sen reaaliaikaisuus. Eli se, että kun painan nappia -naps- puhelimessani, niin kuva sinkoaa nettiin välittömästi…tai no ainakin teoriassa välittömästi.

Koska tuo välittömän LIVE -kuvan aspekti on sittemmin osoittautunut jokseenkin häilyväksi ja harmaalla alueella olevaksi asiaksi, kuten Suomalaisten mieshiihtäjien nesteytyskokeilut konsanaan, on uskoni alkanut horjua. Miksi kuvata p*skaa videokuvaa “livenä” ja huteralla softalla (QIK:ssa on oma clientti puhelimeen) kun voi kuvata p*skaa videokuvaa myös puhelimen omalla kameralla ja lähettää sen aavistuksen vähemmän huteralla Shozu clientillä sitten vaikka suuresti rakastamaani Flickr -palveluun. Sillä kun tulee “striimattua” elämän kuvavirtaa tuohon samaiseen palveluun muutenkin. Heureka! Videot ja kuvat Flickriin, jopas lähtee. Miksi häröillä joka tuubissa?

Noo. Ehkä tämä hairahtelu tästä asettuu ja palaan QIK -ruotuun jälleen. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu tuo Flickr vievän voiton mobiilivideossani. < sivujuonne > Eikö olekkin muuten hassua tämä palveluiden paljous netissä nykyään. Hassuinta siinä on se, miten ihmiset valitsevat palvelunsa ja minkälainen ansaintalogiikka tässä taloudessa toimii. Click-trough-advertising on soooo last season. Nyt haetaan syvempää kontaktia asiakkaaseen…mutta miten.< /sivujuonne >

Ainiin se Sub-Notebook. Ne muuten tulevat ja rytinällä. Oletko valmis? Acerin Aspire One nimittäin soittelee jo kelpo volyymillä tämän rytinän ilosäveliä. Tosin ihan siinä samassa bändissä, jonka kokosi Apple MacBook Airillaan (NAM!) (Joskin hänelle maksetaan tuosta soittelusta vähän enemmän). I still love ya! Puhumattakaan Asuksen EeePc:n mahtavasta hypestä. Kävin taannoin diggailemassa Asusta ja Aceria (ja varovasti lasin takaa myös Applen Airia) jälleen kerran Jyväskylän paikallisessa (psst. saatte pojat mainoksen tähän pikkurahalla…). HUH! Siinä se vasta on kannettavan tietojenkäsittelyn uusi tuleminen. Acerin Aspiresta lienee tulossa “lähiaikoina” 3G / WIMAX versiokin. Sitten se vasta lähteekin!

Klop..klop..klop…kuuluu, kun kansalaisjournalisti rakentaa aasilleen siltaa. Tässä vielä taidokkaasti tämän postin tarinat yhteensitova video…Flickristä. On se kone…on se…en minä vaan Acer. 😀

Sub-Notebookkien omistajat hoi. Pistäkäähän tähän threadiin kertomustanne ja kokemuksianne näistä hienoista tuotteista…jos huvittaa. Tai sitten vaan kehukaa sumeilematta tuotteitanne, sanoen: tää on ihan v*un cool ja paras! Voi myös laittaa videokommenttia, jos niikseen tulee. Puhumattakaan siitä ajatuksesta, että soittaisit HessunKahvilaan 03-7411 8559 (anytime…jätä viesti).

6 thoughts on “Sub-Sub-Sub…notebook

 1. Onko muka jotain muitakin kuin Air 🙂 Olen edelleen Airiini enemmän kuin tyytyväinen. Se on oikea tietokone jossa ei ole tehty mitään kompromisseja, on jämäkkä, kulkee näppärästi mukana ja näyttää hyvältä. Akku kestää nelisen tuntia ja ohjainlevy on ihq.

  Mutta kerrotaan nyt jotain huonojakin puolia. Nimittäin kuumeneminen. Airin tuuletusaukot ovat pohjaan päin ja lisäksi OSX:ssä Flashien ajelu kuumentaa laitetta helposti. Näistä seuraa siis se, että Youtuben katselu tai sohvalla surffailu saa helposti tuulettimet käyntiin. Ja se tuulettimien ininä on pidemmän päälle vähän rasittava ääni. Ei niin rasittava mitä kuuluisi jostain kiinalaislelusta, mutta ei myöskään lempeä Thinkpadin pöhinä.

  Toinen ärsytyspärsytys on laturin magneettipistoke. Onhan se hieno keksintö eikä varmana tipu kone lattialle, mutta se pistoke irtoaa muutenkin liian helposti. Jos kone on sylissä ja vähän korjaa asentoa, napsvaan saattaa johto lentää lattialle.

  Notta ei ole meillä Airin omistajillakaan helppoa.

 2. Eihän toki OLE muita koneita kuin Air…muitta vahingossa voi joskus törmätä noihin muihin tekeleisiin 🙂 On se Air omaa luokkaansa…kuten on “joskus” tainnut tulla todettua.

  Mutta joo. Tuo kuumeneminen on näitten alumiini Applejen ongelma. Mullakin huitoo lämpömittarit vaikka mitä ja aina pitää olla tuulettimet täysillä (lähes) vaikka on 17″ MBP. SMCFanControl on hyvä softa tuulettimien säätämiseen. Toiminee myös Airissa. Ei tosin poista sitä faktaa, että tuulettimien pitää pyöriä (ja vinhasti pitääkin) että konetta pystyy pitään sylissä. Tämä on kyllä sama ongelma Lenovossakin (Mulla X60S, jossa ei ole tollasta softaa).

  Airin magneettikytkin taitaa olla sitten erilainen, kuin MBP:n. En nimittäin ole saanut omaani koskaan vahingossa irti…ainakaan istumalla. Monesti se on kyllä pelastanut liittimen ja koneen hajoamiselta…täältä tulee kyllä siis 10+ pistettä sille.

  Toi Acer Aspire Onekin piti muuten pientä pihinää verrattuna esim Asuksen EeePC:n. En sitten tiedä, miten kuumana se käy em. tilanteissa. Kuumana varmaan…

 3. Airiin verrattuna nuo subnotet vain painivat melkoisen erilaisessa sarjassa niin hinnan kuin laskentatehonkin osata 😉 Airiin vertautuisi varmaan lähemmin Lenovo X300, niin hinnaltaan, spekseiltään kuin käytettävyydeltäänkin…

  Mielenkiintoinen oli muuten taannoin uutinen jonka mukaan Sony, Fujitsu ja Toshiba lähtevät mukaan subnotejen kisaan. Näistähän joku Fujitsun edustaja ehti jo aikaisemmin linjata että ko. genre on niin pieni ja katteeltaan marginaalinen jottei se heitä kiinnosta.

 4. Hankin tuollaisen Acer One. Kyllä sillä kuule hyvin jossain matkalla Hekan uusimmat uutiset katsoo mahdollisen Hekan kuuntelun lomaassa. Ja näytää se monta muutakin netti sivustoa ynnä ne viimesen tarpeeliset nettivideot.

  Käynistyy 20 sekunnissa kevyt linuxin jonka käyttö sujuu vaikka linux ei olis tuttu entuudestaan.

  Yllätti toiminnallisuudella ihan täysin. Käykää kokeileen sitä kaupoissa, jos on tivaa salasanaa – painase sammuksiin ja käynnistä uudelleen, ei siihen kauan mene.

 5. Itsekin ostin Acer Aspire ykkösen. Mukava laite, näppiksen koko siedettävä, mutta murheeksi syntyy tää ihme tuulettimen ääni.
  Pitääkö Jussilla jotain ääntä. Minulla pitää vaikka ei tekisi koneella mitään. sellainen tasainen melko matala ääni.

  Saisipa jotenkin alikellotettua tätä, niin kenties tuuletinkin olisi hiljempaa.

  Muistaakseni kaikki web-sivut on näkynyt vaakasuunnassa kokonaan tälläkin resoluutiolla. Se on hieno juttu, esim. n810:ssä tuskastui kun sivut ei mahtuneet ruudulle. (ja se fit to page toiminto oli hanurista)

Leave a Reply