Vasta nyt, totean heti kärkeen. Kyllä. Note to self: Tänä talvena ei oikein ole ollut tuota lumen Talven 2008 ensimmäinen hiihtolenkkipuoleista. Pari luistelulenkkiä (retkiluistimilla), kerta-pari viikossa kävelyä. Sitä se on ollut tänä talvena. Mutta nyt! Rohkaistuin kaivamaan kaapista viime talven lopulla hankkimani uutukaiset luistelusukset (kuvassa). Neitsytmatka siis.

RISTUS, että olikin rankkaa hommaa tuo luisteluhiihto. Sangen vähä-mäkisellä lähimaastolenkillänikin oli Järviskä ihmeissään. Sen verran on tuota väkisin hiihtoa (=perinteinen tyyli) tullut vuosikymmenten varrella harrastettua, että luulin tietäväni jotain hiihdosta. Erehdyin. Luisteluhiihdosta en tiennyt mitään. Nada. Zero. Tämähän onkin perkule ihan eri laji, joskin laitteet muistuttavat etäisesti toisiaan näissä lajeissa. Huh.

Ainakin intensiteetti on n -kertaa kovempi tässä perkuleen luistelussa, kuin siinä kaikkien rakastamassa väkisinhiihdossa. Tasamaalla luistelukin menee Ateenan karpaasilta ihan mukavasti, mutta rapian sadan kilon arvoista bysanttilaisen atleetin vartaloa kun tuuppii ylämäkeen, niin meinaa tulla paitsi hiki, niin myös itku. Ehkä tuossa tekniikassakin olisi hieman hiomista vielä. Olihan tämä ihka-ensimmäinen luisteluhiihtolenkki—EVER!

No onneksi lähimaastolenkkini on (saaressa kun ollaan) lähellä järveä. Löydettyäni sopivan kohdan, puikkasin järven jäälle, kun huomasin siellä mainion luistelubaanan latuineen. Ah sitä autuutta! Sinnehän nuo Wasbergin-perkeleen (vai kenen lie) keksinnöt olivatkin kuin tehdyt. Matka joutui ja mieli kirkastui. Kiroilin vain, kun otsalamppu jäi kotiin. No ehkä vauhti tuntui siksi kovemmalta, joten no worries!

Siinä tunnin tuupittuani tulin jälleen kotiin. Tein lumityöt ja tempaisimpa vielä löylyt saunassakin. Nyt kelpaa taas istua selkä kyyryssä, monitorin kelmeässä loisteessa. Suosittelen lämpimästi, että kokeilet huomenna jotain vastaavaa. Liikunta on iloinen asia, vaikkakin se joskus vi***taakin. 🙂

PirkanPyöräily 2008 here we come 🙂 No saapas näkee, mitä kenkä tekee. Kuuntele Kahvilaa ja lue blogia. Se on ainakin kannattavaa. Nyt juomaan vettä ja ehkä selailemaan uutta Fillari-Lehden katalookia sillä silmällä…

2 thoughts on “Hiihtokausi avattu

  1. Luistelutyylin alkuperäinen nimi englanniksi on “Siitonen step”.

  2. Hehehehe.. Loistavaa. Siitonen Step! Pitääkin vastedes käyttää tätä termiä.. Lähdenpä tästä hieman “Siitonen step” -lenkille… 😀

Leave a Reply