Erinäisistä yhteyksistä olen tänään kuullut huijausviestistä, joka leviää sähköposteissa ympäri maan. Viestissä kerrotaan ydinonnettomuudesta Suomessa, joka ei pidä paikkaansa. Lisäksi viestissä on linkki, joka vie huijausohjelman lataavalle sivulle. Älä siis klikkaa linkkiä, jos olet viestin saanut.

Viestin sisältö on jotakuinkin tämän kaltainen:

“Internetin keskustelupalstoilla kirjoitettiin suuresta räjähdyksestä Suomen ydinvoimalassa Mikkelin tienoilla, joka silminnäkijöiden mukaan on tapahtunut klo 15. Muun muuassa eräs kaupungin asukas ehi soittaa sukulaisilleen ja sanoi että kaupungissa katketaan puhelinlinjat estääkseen ihmisiä soittamasta muille. Hän väittää että ydinvoimalassa tapahtunut räjähdys oli hyvin voimakas. Nyt radioaktiivinen pilvi on liikkumassa. Nämä tiedot on vahvistettu hallituksen yksityiskeskustelujen perusteella. Sitäpaitsi paikalliset asukkaat lataavat blogiinsa räjähdyksen seurauksia ja uhrien ruumiita käsitteleviä valokuvia.”
Lähde: HS

Myöskään Tatjaana ei oikeasti etsi seuraa. Liekö seura etsinyt sitten Tatjaanaa. Kaikkea sitä. Mutta erikoista tässä on se, että viestit on kirjoitettu suomeksi. Joskaan kieli ei ole virheetöntä, kuten näkyy, mikä paljastaa helposti huijauksen (!?). Itse en ole vielä näitä viestejä saanut, mutta ajattelinpa kuitenkin varoittaa. Asiantuntijoiden mukaan myös suomenkieliset roskapostit ovat lisääntymässä…pahus.

Ei ehkä kuitenkaan kannata spämmätä kaikille tutuille sähköpostia tämän johdosta, koska sehän on monesti näiden huijausten yksi tarkoitus…

Linkki Hesarin juttuun aiheesta

Ps. Niin ja Mikkelissähän ei ole ydinvoimalaa…paitsi ekä se “salainen” 7 ydinvoimala, jonka räjähdyskuva on tässä ..huh kaikkea sitä tosiaan tyypit väkertää. Johan tässä on pari kolme tuntia mennyt kun tapaus on uutisoitu. 🙂

Leave a Reply