“Tää on web2.0 ajattelijan arkipäivä, kukaan ei tarvitse minua tänään…”

Puuh…Taas on pitänyt viimepäivät senpäiväistä haipakkaa, että alta pois. Blogi ja kaikki muukin web2.0 -elämä ovat jääneet kauas taustalle. Striimi.net kehitysblogiakaan ei olla ehditty kirjoittamaan, eikä sen pahemmin tekniikoitakaan hiomaan. Sähköposteihin ei ehdi vastaamaan, Skype -conferenssit unohtuvat pitää, foorumeille tulvii kysymyksiä, joihin ei ehditä vastaamaan…vain muutamia mainitakseni. Muuten menee kyllä ihan mukavasti, kiiitos vaan kysymästä. Mistähän sais eksponentiaalisesti tunteja lisää vuorokauteen ja mielellään siten, että ehtisi vielä nukkumaankin?

HessunKahvilan
uutta jaksoa pitäisi kuitenkin tulla jälleen ensi sunnuntaina (17.2.2008). Striimi.nettiä pyritään jälleen edelleen kehittämään heti kun se on mahdollista. Niin ja niitä apuja / ideoita ja sen sellaista sen suhteen otetaan mielellään edelleen vastaan. Jos joku esim. ehtisi tutkimaan kunnollista playlist-softaa, jossa olis web-hallinta ja icecast2-striimaus mahdollisuus, niin keskustelen mielelläni ideioista. Myös bändit ja uusi creative commons -musiikki on aina terve tullutta.

Striimi.nettihän toimii nyt Alpha-1 vaiheen road mapin mukaisesti ihan hienosti. Ei sillään eikä millään. Sieltä löytyy nyt playlista, live lähetyksiä voi lähettää ja on foorumit ja chatit sekä web-sivut. Tänä lisäksi tarvittaisiin kuitenkin vielä lisää. Kehityksen tulee kuitenkin kehittyä ja sitä tässä yritetään. Eli että saataisiin vähän lisää väriä oksennukseen ja uutta verta sahalle. Musaan vaihtelua, vanhoja podcasteja uusintoina sekä muuta hauskaa. Vähän niinku sisältöä kato. Ja vieläpä jossain järjestyksessä. Ohjelmakarttakin olis kiva…No onhan tuota tekemisen suota. Onneksi homma on mukavaa sentään.

Sellaista se on Web2.0 -ajattelijan arki. Joskus havahdun ajatukseen, että ymmärrän miksi podcastien määrä ei lisäänny, web radioita on vain kaupallisella rintamalla ja niin edelleen. Eihän kenelläkään ole aikaa tehdä moisia juttuja 🙂 Ehkä web2.0 läpimurto ja käyttäjien luoman sisällön uusi aika koittaa vasta sitten, kun ajatukset voi siirtää jonkin robotin käsiteltäviksi. Illalla ajattelee web-radion kehitystä. Listaa mielessään tärkeimmät jutut ja antaa ne robotille. Aamulla kun herää, on radio koodattu, yhteisöt luotu ja lähetys käynnissä….ja sitten mä heräsin. Ja entäs ne kuuntelijat? Kuunteleeko niitä juttuja kukaan. Kannattaako kaikki se vaiva ja innostus, jos kuulijoita ei ole?

Haluat varmaankin vastauksen? No: Kannattaa tietenkin.

Miksi? Sen kuulet seuraavassa jaksossa 😀

EDIT: Kirjailin hieman teknistäkin söttöä striimi.netin kehitysblogiin. Käypä katsomassa, jos innostaa.

3 thoughts on “Web2.0 -ajattelijan arkipäivä..

 1. Moi Hessu,

  nyt en oikein ymmärrä tätä Striimi-logiikkaa.

  Siis podcastien ylittämättömistä eduista verrattuna kiinteäaikaisiin radiolähetyksiin olen nauttinut kovasti ja ymmärrän ne oikein hyvin. Näitähän sinä itsekin olet kauan hehkuttanut ja silloin olit vielä täysin oikeassa.

  Mutta mitä muuta tämä striimaus oikein on kuin radiokanavan siirtämistä nettiin eli pelkkää vanhan idean kopioimista uuden tekniikan kautta.

  Antiikkista touhua, sanon minä ja siirryn seuraavaan vapaavalintaiseen podcastiini juuri nyt enkä vasta sitten kun joku striimikustantaja viitsii alkaa lähetellä sitä.

  T:HessuR

 2. Terve kaimamies ja Tuija,

  HessuR: 😉 Kiitos palautteesta. Muistaakseni olen myös kohtalaisen usein sanonut, että podcast on vain tapa välittää tietoa; jakelukanava. Sitähän se web-radiokin on. Joten ollos huoleton, tässä ei ole tarkoitus nyt korvata podcasteja web-radiolla, eikä kopioida vanhaa. Ideana on nyt vain tarjota uusia mahdolisuuksia ja ennenkaikkea LIVEn syvin olemus myös Podcastiin. Kenties myöhemmin myös video. Mistä sitä tietää. Mutta sen tietää ainakin, että podcasteinahan noita minunkin ohjelmia edelleen jaetaan. Mikään ei ole siltä osin muuttunut. Hmm.. Mun pitänee miettiä joku manifesti tälle jutulle, kun en vielä osaa sitä niin selkeäksi konseptiksi ja sanoiksi pukea. Puidaan tätä vaikka lisää seuraavassa jaksossa. Olet erittäin tervetullut Skypen kautta tarinoimaan asioista myös LIVEen jos huvittaa. Toki voimme myös jatkaa keskustelua täällä. Mikäs sen mukavampaa.

  Tuija: Kiitos tiedosta. Ensi silmäyksellä tuo näytti oikein mielenkiintoiselta ohjelmalta. Pitää tutustua aiheeseen tarkemmin. Juuri tämän tyyppistä softaa olisi tarvis. Kiitos vinkistä!!

Leave a Reply