Värkkäilin sitten kokeeksi päivänä eräänä tälläisen eriskummallisen Syndikointi-Google-härvelin. Vehje kerää tietoa kaikista RSS-syötteistäni, jota sysään internenttiin. Siellä on blogia, podcastia, Jaikua ja jopa Google Readerissa lukemiani ja jakamiani mielenkiintoisia blogipostauksia (siis muiden kirjoittamia). Suurin osa näistä tiedoista syndikoituu jo toki blogisivustoni oikean reunan sivupalkkiin. Ovat tehneet sitä jo kauan, mutta pitihän tätäkin RSS:n ja syndikoinnin mahdollisuutta tietenkin kokeilla, kun se vaikutti niin mielenkiintoiselta. Pienellä koodauksella tuohon härveliin sais vaikka mitä mielenkiintoista rakenneltua. Kätevää. Ja ennenkaikkea tämä jälleen kerran todistaa tätä syndikoinnin ja tietokantojen käytön ilosanomaa: Julkaise kerran – jaa useaan torveen sama sisältö, automaattisesti. Uudelleenkäytettävyyttä ystäväiseni, uudelleenkäytettävyyttä.

http://hessujarvinen.com/goog.HTML

Edellämainitun kaltaisia muita mielenkiintoisia työkaluja nettisäätöön löytyy Googlen avoimesta koodikirjastosta. Tarjoaapa Google jopa houstausta avoimen koodin projekteille. Hienompi homma. 🙂

Avoimet rajapinnat, avoin koodi ja avoin mieli. Siinä sitä on web2.0:aa kerrakseen.

EDIT: Korjasin typon ja lisäsin cluen.

Leave a Reply