Luinpas sitten jälleen kerran erittäin mielenkiintoisen jutun tuhatsanaa.netistä. Siellä kerrottiin, että Nokia on vihdoinkin julkaissut “virallisen” beta version nettiradiosovelluksestaan. Tämä on erittäin hienoa ja tuo varmasti jälleen lisää potkua tähän mahtavaan julkaisumuotoon. Hyvä Nokia!

Nettiradiohan on ÄÄRIMMÄISEN hieno kanava radiojulkaisulle jo sinällään, mutta nyt kun tästä julkaisumuodosta tulee vielä entistä mobiilimpi, niin voiko hienompaa ja aiheellisempaa kehitystä olla. Kysyn vaan! 🙂 Nyt kansalainen voi kuluttaa myös Nettiradiota matkan päällä ja mobiilisti. Aivan kuten normaalia radiota. Mikäs sen parempaa, sillä onhan Nettiradion tarjonta äärimmäisen monipuolista ja maailmanlaajuista. Radioasemia internetin ihmemaasta löytyy lähes rajaton määrä. Ohjelman tylsyydestä ja yksipuolisuudesta on siis turha enään valittaa.

Paitsi mobiiliksi, Internetradio on viimeaikoina pikkuhiljaa kääntynyt myös tavallisen radion korvaajaksi. Internetradiota voi kuunnella yhä useammilla laitteilla ja onpa tarjolla myös “tavallisen” radion näköisiä härveleitä, jotka liittyvät sulavasti kodin WLAN -verkkoon ja näyttävät tavallisilta radioilta. Kätevää kuin saippua, sanoisin. Kaikista eniten innoissani näin radion kuluttajana ja radion tuottajana olen ehkä kuitenkin tästä mobiiliudesta. Nyt internet radio alkaa olemaan todellinen vaihtoehto tavalliselle radiolle. Tuleepa mieleeni myös, että kuinkahan kauan perinteistä RF-radiota vielä tuotetaan. Siirtyvätkö taajuudet mastoista ethernetjohtoihin? Tarvitaanko valtavia lähetyskalustoja, kun sama asia kulkee nyt IP -verkossa. Tämä on sitä todellista digitaaliradiota parhaimmillaan. Tarjonnan diversiteettiä ja kansalaismediaa rinta rinnan valtamedian kanssa. Pitäkää tunkkinne… 😀

No latasin sitten tuon mullistavan IP-radiosoftan puhelimeeni. Nokian markkinamiesten hypetys koitti minua kuitenkin ohjeistaa kaupan suuntaan, mutta turhaan. Ohjelma toimii hienosti (uskallan väittää) kaikissa 3rd edition S60 puhelimissa. Siis muissakin kuin N95 jne. huippumalleissa. Rauta ei ole avain. Alusta on. Pari kolme kertaa asennus piti kuitenkin tehdä (onhan kyseessä beta -versio), mutta lopulta se onnistui.

Että ei muutakun kokeilemaan. Kiinteä 2G/3G datakaista pitää olla tai wlan, sillä kaistaa kuluu jonkin verran radioita IP-verkossa kuunnellessa.

Leave a Reply