Mobiilia

Originally uploaded by Hessuj

Tämä on testi. Kuva on napattu aiemminkin kertomallani Nikon Coolpix P3-kameralla. Tämän jälkeen kameran muistikortti on sujautettu Nokia N800 -internet tablettiin ja siirretty sillä (käyttäen bluetoothilla Nokia E61:n 3G -yhteyttä) Flickriin. Flickristä kuva on “blog this” -toiminnolla sujautettu tänne blogiin. Tämä teksti on kirjoitettu N800:n kuvaruutunäppiksellä Flickriin.

Miltä kuulostaa? Olisiko syytä hankkia Nokia N95 -puhelin? Tätä olen miettinyt pitkään. Sujuuhan tämä tietty näinkin ja Nikon on kuitenkin parempi kamerana. Vaikeaa tämä mobiili-päättäminen 🙂

ps. Kuvassa näkyvä keskustelunaihe on tulossa myös blogiin. Mielenkiintoinen kansalaismediakeskustelu. Sillävälin tsekkaa hessuj.jaiku.com ja web-radio -jutut

3 thoughts on “Mobiilia

 1. Nokia N95 on varsin hyvä peli sekä (web-)valokuvaukseen että nörtteilyyn. Omassa käytössäni en keksi laitteesta muuta pahaa sanottavaa kuin sen, että sen akku on _täysin_ epäkelpo. Jos pidän beta-Jakuni ja 3G verkon päällä, akku ei kestä välttämättä koko työpäivää. 2G-verkossa käyttöaika hieman pidempi, reilun päivän. Kunhan N95 8GB tulee myyntiin parempine akkuineen ja lisämuisteineen, se on ainakin omaan käyttööni kiistatta markkinoiden paras härpäkepuhelin.

  Yhtenä esimerkkinä siitä mitä uusilla Series 60-puhelimilla voi tehdä, mobiilisti nauhoitettu, kirjoitettu ja julkaistu Vaihtoehtoisen Arjen jakso: http://www.unessa.net/arki/va/10/ Julkaisussa käytetty siis vain ja ainoastaan N95 puhelinta (ja 3G verkkoa).

 2. Mulla N95 jaksaa 3G tilassa ja runsaalla web-käytöllä pitkin päivää varsin hyvin. Työpisteessä on laturi hollilla, mutta en ole vielä joutunut käyttämään. Mutta jos tuleva akku on tujumpi, niin aina parempi. Suosittelen 8Gt-versiota jo pelkästään suuremman käyttömuistin vuoksi.

 3. Erkka ja Ville: Kiitoksia kommentaarista. Mitä olen tuota N95 -touhuilua katsellut ja etenkin sillä otettuja kuvia Flickrissä, niin hemmetin hyvältä näyttää. Tuo akku-asia on tosiaankin aika kökkö. Se tuppaa olemaan ongelmana vähän kaikissa laitteissa, paitsi Erkan maintsemissa tilanteissa. Itselläni on E61 koko ajan 3G -tilassa, mutta ei siis yhteydessä. Autossa autosarja ja kotona / töissä laturit. En joudu koskaan lataamaan laitetta juurikaan verkkovirralla. No enpä roikukkaan koko aikaa netissä, kun ei ole sitä “dataplania”.

  N95 kiinnostaisi juurikin tuon kameransa puolesta. Villen nauhoittama Vaihtoehtoisen Arjen mobiilijakso oli erittäin mielenkiintoinen myös. Kommentoinkin jo unessa.nettiin, että ootko kokeillut video-bloggausta sillä? Eikös N95:ssä ole sellainen “videoeditti” -softakin?

  Olen myös ollut huomaavinani, että kun puhelimesta puuttuu kamera, jää monet jutut kuvaamatta. Näin siitäkin huolimatta, että laukussa kulkee aina mukana Nikon Coolpix P3. Se ei kuitenkaan ole *kaikkialla* mukana, kuten puhelin. Yhteisöllisyys-osallistumiswebin-mobiilimuunnoksessa tuo mobiili-labiili-laitteen kamera on kyllä ehdoton must -juttu. Siksi olen harkinnut 2. puhelimeksi tuota N95:sta. Kiinnostaisi kyllä se uusi tuleva versiokin, kun siinä on enemmän muistia.

  Ainoa miinus tuossa mallissa on näppiksen puute. E61i tai Commari olisi siksi parempi, mutta ehkä ei 2. puhelimeksi…pahus kun tuossa E61:ssä ei ole sitä kameraa…se ratkaisisi jo paljon. Onhan tuo N95:n GPS myös hauska lisä feature. Vielä kun se GPS -tieto siirtyisi kuvien Exif-tietoihin ja sitä kautta Flickriin. Olisipa huisaa. 🙂

Leave a Reply