WLAN tukiasema

Originally uploaded by Hessuj

Nonniin. Tulipas sitten tilattua verkkokauppa.comista vihdoinkin se powerline ethernet -systeemi. Loppuu se pätkintä studiollakin…mistä se puhuu? Kysyy varmasti moni lukija. No kas..

Kuvassa näkyy kotini WLAN -verkon superhypertehoantenni. Se on tarkoitettu vahvistamaan wlan -verkkoni kantavuutta roimasti ja syystä että, tehon tarevetta on etäisyyksistä johtuen. Näin on pääsääntöisesti tapahtunutkin, mutta tuntuu kuitenkin siltä, että teho ei riitä robustin ja varmatoimisen verkkon luomiseen talomme ja erillisessä rakennuksessa sijaitsevan studion välillä. Teho riittää kyllä surffailuun, mutta on liian heikko ollakseen riittävän varma reaaliaikaiseen internetradiolähetykseen ja Skypepuheluihin. Ja nämä komponentit kun ovat podcast -ohjelmieni kulmakiviä, on ongelma ilmeinen.

Tilannetta korjatakseni joudun siis siirtämään dataa letkussa. Koska en “viitsi” kaivaa RJ45 -kaapelia metrikaupalla maahan, tilasin tänään verkkokaupasta pari tälläistä. Pitää muuten tässä yhteydessä kehua verkkokauppaa: Kehukehu. Sen verran säntillisesti ja nopeasti tilaus lähti liikkeelle. Paketti on tehty ja postissa. Liekkö huomena jo perillä HeKa -landiassa. Hienoa! Oli nääs eka tilaukseni -ever- verkkokaupasta.

Kyseessä on siis Netgearin powerline ethernet -laitteet (2kpl). Molemmissa myös 4 porttinen kytkin. Osaavat myös tarvittaessa salata verkon (vaatii Windowsin, että konffaus onnistuu..byyy). Näillä vehkeillä pitäisi hyvissä olosuhteissa päästä lähes 85 megan läpimenoon, mutta kuten tiedämme…speksit on speksejä ja homma jää nähtäväksi. Nyt sitten tosiaan vain jännätään, toimivatko ko. laitteet ja jos toimivat, niin mikä on troughput. Eniten tässä kokeessa “hirvittää”, että onkohan studio ja talon ADSL -pistokkeen lähellä olevat pistorasiat samassa vaiheessa. Se kun on yksi toiminnan edellytys. Olis kai sen voinut selvittää etukäteenkin…etsivä löytää.

Mutta mutta..Pysyppä kuulolla ja blogin luvussa, mikäli tämä aihe kiinnostaa. Raportoin homman etenemisestä varmasti lisää lähitulevaisuudessa.

One thought on “Powerline Ethernet

  1. Verkkokauppa.com on kelpo ostopaikka, olen sieltä itsekin monet kerrat sälpettä tilannut. Siis silloin kun en ole sattunut jostain kummallisesta kohtalon oikusta johtuen ostamaan härveleitäni ylä-pirkanmaan ehdottomasti laadukkaimmasta, hauskimmasta ja hienoimmasta IT-alan elämysostoskeskuksesta, Pohjois-Hämeen Puhelimesta.

Leave a Reply