Mitvit! Miksi siihen tarvitaan omat välineet? Mikä vika blogissa on. No Jaikuahan minä tässä vaan taas tuumin… Miten sitä nyt moneen paikkaan pitää kirjoittaa samaa tajunnanvirtaa? Sanny onko siinä jotain järkee? Kärsiikö blogikirjoitus inflaatiota? Oikea vastaus: Kyllä.

4 thoughts on “Mikrobloggaus…

  1. Tulevaisuutta olisi, että kirjoitetaan vain yhteen kertaan ja samaan lootikkoon ja kirjoitus sijoittuu relevanttiin moniulotteiseen asiakontekstiin. Konvergenssia, konvergenssia. Ei mitään turhia rajoja kotisivuille, foorumeille, blogeille, mikroblogeille ja yhteisöllisille härpäkkeille. Noin 2 vuotta pitää odottaa.

  2. Jepulis. Oikea vastaus 🙂 Nimenomaan relevanttiin asiakontekstiin. Metatagien avulla tieto voidaan luokitella ja siten saattaa se oikeaan kontekstiin. Syndikointihan on jo toki nyt mahdollista vrt. kirjoitan blogiin, josta se syndikoituu Jaikuun ja esim. Tumblriin. http://hessuj.jaiku.com ja http://hessuj.tumblr.com/ Kontekstistahan tuossa ei vielä toki ole haisun pölläystäkään 🙂

  3. Mulla kulkee näköjään ajatus tänään kilon palasina…piti vielä lisäämäni, että kunpa kommentointi olisi myöskin vielä universaalia. Eli kaikista tuuteista näkisi asiaan liittyvät kommentit. Kaksisuuntaisuutta siis.

  4. Minä en kaipaa ehkä ihan niin täydellistä konvergenssia.

    Jaiku on kovin verkostokeskeinen, kun taas blogit suuntautuvat suuremmalle ja ajattomammalle yleisölle. Molempien sisällöissä ja niiden kuluttamisissa on eroja.

    On tietenkin paha mennä sanomaan tulevaisuudesta mitään ehdotonta, kun päätelaitteet ja käyttöliittymät ovat vielä aika surkeita.

Leave a Reply