Hihhei. Taasen on tovi vierähtänyt siitä kun viimeksi blogiin huuhaata ja höhhöä postailin. Hyvä niin, voi äkkinäinen todeta, mutta minusta se ei sitä ole. Olen nimittäin pannut merkille ja antanut itselleni kertoa, että postailuni on vähentynyt radikaalisti viimeaikoina. Mistä ihmeestä tässä kaikessa voisikaan olla kysymys?

Syitä tutkiessani ja syyllisiä etsiessäni törmäsin päässäni ajatukseen Jaikusta. Tuosta mikroblogien Tonavasta ja makroyhteisön mikrokosmoksesta. Eli siis tästä: hessuj.jaiku.com

Tajusin näet joskus taannoin, että ihmisellä on rajallinen aika vuorokaudessa ja lopulta vielä rajallisempi aika internetissä kirjoittamiseen ja sohlaamiseen. Mutta aiheita ja ajatuksia siitä ja tästä taasen on rajattomasti. Ja kun kertomisen paineen on aika tasautua, se etsii sopivimman reitin kulkeakseen. Omalla kohdallani se on viimeaikoina ollut tuo mikroblogien junanvessa, eli Jaiku. Eli kun ei halua tai ehdi miettiä, mitä kirjoittaisi mutta haluaa kuitenkin osallistua (ah, niin Web2.0 -ajatus) ja olla läsnä (kaikkien kanssa, kaiken aikaa) on blogaaminen soooo lääst siisön ja hidasta. Tässähän joutuu jopa miettimään, mitä kirjoittaisi. Paitsi tässä blogissa.

No onko Internet, tuo nuori Tuna nyt sitten aikuisuutensa, eli jaikuisuutensa, kynnyspuulla kuten se oikea Tuna oli “elokuvan” “Värähtää sisimpäni ripsi” kuvauksissa aikoinaan? Onko makroblogaaminen (lue: tämä tälläinen löpinä jota nyt luet) out ja tyrkkymediaseksikäs mikroblogaaminen in? Ainakin oma virtuaalinen ystäväjoukkioni on viimeaikoina vahvasti Jaikuistunut, mutta niinhän me kaikki. Blogeissa käy vielä kuhina, mutta ovatko mediapioneerit jo vain Jaikussa? Onko Jaiku vain IRCin uusi tuleminen MacPullamössösukupolven jälkeläisille. Onko Podcast lopulta kuitenkin se todellinen kansalaismedia-aktiivin nirvana?

Kaiken tämän, ja vielä paljon enemmän, voit päätellä tietenkin itse. Mikäs minä olen sitä opettamaan 🙂 Kunhan kirjoitin, kun tuli mieleen. Siitä tässä osallistumistalouden kansalaisopistomediassa kaiketi on kyse loppujen lopuksi. Mieleen tulemisesta.

Jos mikään edellämainituista asioista ei soittanut minkäänlaista kelloa ja tapailit jo hourulan puhelin numeroa tätä lukiessasi, niin vartuppa vielä hetki. Lue ennen Valkotakkisten tilaamista Suomen Ateenan hämärillä kujilla hiippailevan kahviloitsijan kahlitsemiseksi hyvän ystäväni herra Unisen kirjoittama mainio artikkeli aiheesta Jaiku ja sen ilot. Eipä aikaakaan, kun jo huomaat Jaikuilevasi kanssani tuolla kahvilan vessan tavoin toimivassa Suomalaisessa mahtimobiiliosallistumisinnovaatiopalvelussa. Jaiku nimittäin Rules OK.

Unessa.net: Lyhyt Johdatus Jaikuun

Niin ja HessunKahvilaakin on tässä lähiaikoina tulossa. Studiot on jo maalattu. Vain huonekalut ja tekniikka puuttuu. Ei siis ollenkaan huono tilanne 😉

Leave a Reply