Muuttoa

Originally uploaded by Hessuj

Huhuu… Terveisiä täältä laatikoiden keskeltä. Hullu pakkaus ja järjetön roudaus on käynnissä. Digitaalinen elämäkin saa silti pienen sijansa. Aamukahvilla lueskellessani digitaalista lehteäni (n800) osui syötteiden seasta silmiini mielenkiintoinen uutinen. N800 Internet Tabletille on nyt saatavilla Mozilla -pohjainen selain (browser.garage.maemo.org/).

Mitä tämä sitten tarkoittaa? No ainakin sitä, että viimeisimmät Web2.0 hössötykset, kuten Ajax ja muut virvelit toimivat tällä uudella selaimella. Se taas puolestaan tarkoittaa toimivuutta Google Mappeihin, Google Readeriin ja moneen moneen muuhun palveluun, jotka ovat olleet vain haaveita tähän mennessä tuolla muutoin niin mahtavalla internet tabletilla.

Nyt pitää kuitenkin rientää jälleen muuttopuuhiin. Kerro ihmeessä kommenteissa, jos olet tutustunut tähän mullistavaan uutuuteen N800 -maailmassa.

Ja mullistavista uutuuksista puheen ollen…. TADAA!!! Hienoa Uninen! www.podcasthakemisto.net on nyt julkisessa beta-vaiheessa. Tsekkaos sekin. Nyt pakkaamaan…vih viuuuuh…

10 thoughts on “Muuttoa ja digi-melskettä

 1. Sweet, tuo N800 alkaa näyttää jo vaihtoehdolta 🙂 Eipä silti, N95 vastaa tarpeisiin, mutta sillä alkaa olla jo ikää ainakin kaksi kuukautta 😀

  Hmm. Kokeilin rekisteröityä tuonne hakemistoon kuuntelijaksi, mutta bugittaa.

 2. Terve! Juu kyllähän tuo N800 Erkka paranee jatkuvalla syötöllä, mutta eihän se toki N95:sta korvaa. Kuten Flickr -fiidistäni varmaan oletkin huomannut, kävin kuolaamassa Nokian kameroita, eikun puhelimia jokin aika sitten. On se vaan kätevää, kun on kamera ja puhelin samassa apparatuksessa. GPS:stä (=uusi kamera) puhumattakaan…

  Juha Matti: Joo en tajua. Mä en saanut asennettua tuota koko browseria ensinkään. Ohjeissa sanotaan, että pitää päivittää viimeisin firmware/käyttis, mutta mulla on ainakin versionumeron mukaan se jo… Yritin vain ladata tuota browseria, mutta sen asennus ei onnistu. Hokee vaan jotain, että “viimeisin toimiva luettelo näytetään” tjms. schaisea. Pitänee jossain välissä (paremmalla ajalla) koittaa. Nyt on muuttopuuhaa niin, että kieli on vyön alla ja kädet venyneet polviin. 🙂

 3. Hei nyt sulla on joku repository joka ei toimi. Olisko MAEMO?
  Mene sinne missä on luettelo repositoryistä. Sitten editoit ja laitat raxin ruutuun ei käytössä… sitten päivität luettelon ja katsot…

  Tein kerran niin et disabloin kaikki ja yksitellen laitoin päälle niitä.

  Niin kauan ku se hokee , että “viimeisin toimiva luettelo näytetään” niin et saa luetteloa päivitettyä.

  Se linkki sivulla yrittää tehdä tai tekee se vissiin uuden repositoryn, mut ei saa sieltä tietoo koska joku muu repo pissii. ja siks ei asennu.

  Hetken mozillaa testattuani musta alkas tuntuun, että vanhan selain sovelluksen päälle olis laitettu vaan uus engine. Eli en vieläkään tykkää siitä, että rivit ei mahdu näyttöön. Tai, jos laittaa sovita näyttöön jotku taulukoilla teidyt sivut menee kauheaksi katsella varsinkin jos on paljon zoomausta

 4. Olet oikeassa Juha Matti. Taisipa olla juri tuo Maemon repository, joka ei toiminut. En tosin saanut asennusta onnistumaan viallisen repositoryn poistamisen jälkeenkään. Asennus vain herjasi tämän jälkeen puuttuvasta ohjelmapaketista.

  Selaimen asennus onnistui vain, kun etsin käsin browserin asennuspaketit repositoryn listasta (nimeltään jotain minib tjms.). Kun asensin pakaasit niin homma lähti pelittämään.

  Ensivaikutelmaltaan browser on mullistava. Nyt tosiaankin toimii kaikki Google Readerit yms. hilppeet. Buginen roskahan se vielä vähän tuntuu olevan, tai ainakin hidas kuin mikäkin. Tai sitten nettiyhteyteni vain pykii. Sen kanssa onkin ollut ongelmia viimepäivinä N800 käytössä. Mainitsemasi sivun skaalaus ei varmaan tule onnistumaankaan ilman “sovita näyttöön” valintaa, vai pitäisikö Mozillan osata se automaattisesti?

  Hyvä uudistus kaiken kaikkiaan kuitenkin. Kätevää on myös se, että selainmoottorin voi valita tämän asennuksen jälkeenkin. Vanha Opera löytyy edelleen, jos sitä haluaa käyttää.

 5. Hyvin tuntui asentuvan uusi selainmoottori. Nyt toimii Google Notebook ja muut ajax-viritykset!

 6. Moro!
  Eipä tässä muuta mutta ajattelin kertoa että tuo sinun kolumbuksen banneri vie sivulle jota ei löydy. Ajattelin siis tukea toimintaasi, kyllä sinä varmasti vielä rahat saat mutta toimiva banneri on käyttäjänkin kannalta mukavempi ja luotettavuus nostaa käyttöä. Nyt jäi nimittäin aika huono kokemus =)
  t.Hannu

 7. Oho. Kiitos tiedosta. Tosin, en voi tehdä sille oikeen mitään, koska bannerit tulevat bannerinvaihto.fi -palvelusta. En saa tuosta killinkiäkään, vaan vastine on omien bannereiden näyttö samaan verkkoon kuuluvien palveluiden sivuilla 🙂 Kolumbus on nyt itse tössinyt bannerinsa linkityksen, että terveisiä vaan sinne Kolumbukselle 🙂

 8. Niin vielä, että tuo on engine ei browser. Eli samaa vanhaa ohjelmaa uudella enginellä. Eli en edelleenkää tykkää siitä vanhasta ohjelmasta… Ei voi yhtä riviä / kappaletta lukea kerrallaan näytöllä kuten nokian puhelimissa…

  Niin muuten pitää vielä sanoa E90 Rulettaa. Kuha saava tuon gps toimimaan kunnolla eli A-GPS toiminne tähänkin n95 sai jo sen miksei E90 Vauhtia Nokian tyypit. Niin ja muita pikku bugeja voisivat fixailla. Tätä on nyt tullut käytettyä ihan vaikkei olis tarvekkaan ja Windows Live Messenger rouskuttaa akkua aina hereillä ollessani 🙂 Mutta niihä mä oon kokoajan lukenu blogeja tms puhelimella 😉

  Hauska, jos joku näkee minut Vaasa kadulla kännykkä kädessä , nenä ruudussa kävelemässä… Ihme, etten ole vielä jäänyt auton alle tai törmännyt vastaan tulevaan kansaan 😛

  Hyvää kesää kaikille ja koita Hessu saada kämppä kuntoon Kahvi hammasta jo kolottaa niin, että siihen kasvoi reikä. Piti sitten käydä paikkaamassa se.

 9. Pingback: Hessun Blogi » WLAN -tukiasemassa löylyä

Leave a Reply