Maisemissa

Originally uploaded by Hessuj.

Töttöröö! Onhan se nyt niin, että öinen kaupunki on vain kaunis. Ja pitäähän sitä nyt ihmisen ottaa kuvia ja lähetllä niitä blogiinsa..heh. Onko se nyt seonnut, kysyy satunnainen lukija. No ei. Se vaan testaa reissun päällä ollessaan uutta blogaus systeemiään, joss yhdistyy Nikon P3 ja Nokia E61. Niin ne kuvat vaan sinkoilee kevyesti blogiin. Tämä setuppi on muuten toimiva. Puhelimen muistikortti vain kameraan ja sitärataa. Eli wlania en ole vielä näiden kahden välille saanut rakennettua, mutta käyhän tämä näinkin.

No ehkäpä seuraavassa mobiilikuva-arvoituksessa on jotain järkeäkin. Toisin kuten tässä. Tämä testi kun on varsinaisesti tehty kyllä aiemminkin…tosin silloin ei oltu oikeesti moblogi-meiningeissä…On vähän ollut päivät pitkiä ja pää alkaa selvästikin pehmentymään jutuista päätellen…heh. No sortsit siitä. Pääasia, että RSS virtaa. Kylä näi o. 🙂 Tsys vaan sano saksalaine. Pysy kuulon päässä.

3 thoughts on “Maisemissa

 1. Pääsin muuten tutustumaan tuohon Nikoniin, ja kollektiiviseksi arvoitukseksi jäi, että mistä siinä saa päälle toiminnon, joka kääntää kuva automaattisesti oikeinpäin koneelle siirrettäessä?

  En myöskään osannut vastata kysymykseen, että jos langattoman siirron kohteena on mac, niin miten kuvat saa sujahtamaan itsekseen iPhotoon?

 2. Terve Erkka!

  Kuvien kääntö on itsellenikin vielä epäselvä. Tai oikeastaan luulin, että kamera ei osaa sitä edes tehdä. Pitänee tutustua tarkemmin vielä aiheeseen, mutta epäilyni on, että kuvat pitää kääntää tosiaan erikseen.

  Macciin ja iPhotoon kuvat sujahtaa ainakin siten, että asennat Nikonin kilkkeet (jotain verkko kamaa ainakin) koneeseen ja tämän jälkeen konffaat kameraan verkkoasetukset (kytkettävä USB-piuhalla koneeseen siksi aikaa). Tämän toimenpiteen jälkeen kuvat sinkoavat iPhotoon, kun käännät kameran WLANin päälle ja valitset “pc-tilan”.

  “Kuvaa ja siirrä” tila sinkoaa kuvat macciin suoraan levylle (ei iPhotoon) ja niin edelleen…

 3. Ah! Kun muilla moodeilla kokeilut kuvat singahtivat aina vain Nikonsoftaan, niin hätäillessä ongelma tuli ulkoistettua kamerasta koneelle, ja silmissä siinsi jokin asetusratkaisu iPhoton tai Nikonsoftan asetuksissa. Kun homma toimi muuten niin hyvin, niin taisi sitten tuo kameran “PC-tila” jäädä erikseen testaamatta. Se aiheuttaa samanlaisen reaktion kuin USB-kaapelilla mounttaaminen.. johan selkis. Pitää kokeilla kun taas menen käymään.

  Thanks Hessu, you’re the man 🙂

Leave a Reply