Vesilinna2

Originally uploaded by Hessuj.

Kävin sitten lauantain huvitukseksi pitkästä aikaa Jyväskylän Vesilinnassa. Läimäsin siinä reissulla sitten muutaman kuvankin, omaksi ja tietenkin teidän iloksenne. Vesilinna on mukava paika keskellä Jyväskylän keskustaa, sen kauniilla Harjun alueella. Se on legendaarinen paikka, josta mm. Radio Jyväskylä on aikoinaan saanut alkunsa. Tällä hetkellä vesilinnassa on mm. erinomainen ravintola, jossa on ehkä Jyväskylän makein terassi…kesällä. Suosittelen lämpimästi. Muutoinkin Harjun alue on mukavaa seutua kävellä ja ihmetellä.

Tämä kuva on myös osa mobiilin blogauksen ‘tutkimustani’. Ihmettelen tutkimuksissani arkipäivän tilanteiden tallentamista ja niiden julkaisemista nettiin. Ennen käytin tässä kännykkäkameraa, mutta nyt kun sitä ei ole, olen siirtynyt käyttämään oikeata kunnon kameraa. Lopputulos on kuvauksellisesti parempi, mutta julkaisu ei ole reaaliaikaista. Onko sillä väliä? Sitä jään tutkimaan ja miettimään. Sillä välin sinä voit pistäytyä vaikka nojatuolimatkalla Jyväskylässä ja sen ainakin minulle rakkaassa Vesilinnassa. Suosittelen matkamusiikiksi tälle reissulle Doctor Rockit – Café de Flore tai Robbie Williamsin version biisistä – Road to Mandalay. Enjoy.

2 thoughts on “Lauantain kuvitelmia

 1. Ah, tuo Vesilinna on ehdottomasti yksi Jyväskylän suosikkipaikkojani. Siellä on aina mukava käydä tarkistamassa perspektiiviään paikkojen oikeasta sijainnista.

  Etkös jossain kahvilan jaksossa haikaillut kameraa bluetoothilla? Semmoinnen järkkärimalli kiinnostaisi kovasti itseänikin. En ole vielä moiseen törmännyt, mutta pidän silmiäni auki.

  Samsungilta on muuten tulossa HSDPA-pokkarikamera, jonka avulla puhelimen voi tiputtaa mobiilista julkaisuketjusta. Muistikorttityyppiä ei ole vielä julkaistu, joten jos se tukee CF:ää (tuskin), niin tunnollinen vekotinnörttihän hankkii moisen jo järkkärinsä kylkeen lähetysalustaksi ;D

  Itse olen tehnyt pokkarilla joskus niin, että olen käyttänyt siinä oman puhelimeni korttia (RS-MMC adapterilla), jolloin siirto puhelimeen ja lähettäminen on onnistui aika simppelisti. Metodi oli hyvä, mutta rajoittuu sitten vain MMC/SD-korttia tukevaan kameraan.

 2. Sanoppa, älä muuta. Vesilnna on aina yhtä perspektiivin oikaiseva, kuin vain voi olla 🙂

  Totta. Tarinoin ohjelmassani ja blogissakin kameroista, joissa on Bluetooth tai WiFi, tarkoituksena mobiili blogaus. Lähinnä haeskelin sellaisia pieniä pokkareita järkkärin kaveriksi. Löysinkin pari mallia WiFillä ja yhden Bluetooth -kameran. WiFi -mallit löytyvät Canonilta ja Nikonilta. Blogauksessa parempi Bluetooth löytyi Kodakilta (V610). Tämän lisäksi Kodakilla on yksi malli, jossa oli WiFi ja “blogaus” / nettiin läsäytys ominaisuus suoraan kamerassa.

  Tuo Samsungin uutuus kuulostaa myös mielenkiintoiselta. UMTS -kamerassa..enpäs ollut kuullutkaan. Kiitos tiedosta. Taitaa olla tosiaan niin, että kännyköiden lisäksi alkaa tänä vuonna putkahtelemaan tuotteita, joilla mobiili kuvan julkaisu internettiin Web 2.0 hypen-hengessä on helppoa, kuin heinän teko. Suoraan kamerasta. Tosin itse jo tässä olen tuumaillut pienen, vesitiiviin ja iskunkestävän, pokkarin hankintaa ennemmin kuin Bluetooth -vehkeen. Mutta arvonta jatkuu… Tuo kuvaamasi menetelmä olisi käypä systeemi mobiili blogauksessakin (kuvan siirto kortilla puhelimeen). Oma telefooni käyttää MiniSD -kortteja (puhelimessa tällä hetkellä 2gb kortti), joten liekkö sellaista missään kamerassa. Ainakaan siinä iskunkestävässä vedenalaiseen kuvaukseenkin käyvässä Olympuksessa (en muista tähän hätään sitä mallia…no tästä tulee varmasti lisää juttua blogiin myöhemmin…). 🙂

Leave a Reply