Hehe. Ihan on pakko nyt kertoa tämäkin. Kaikki blogia kirjoittavat henkilöt varmastikin tietävät blogeja vaivaavan kommenttispämmin olemassa olon. Siksi tässäkin blogissa on se matematiikkatehtävä, joka kommentoijan pitää ratkaista. Näin ainakin hidastetaan spämmin lähettäjiä, jos ei aivan kokonaan pystytä estämään. Jos tälläistä rajoitinta ei olisi, olisivat blogin kirjoitukset täynnä toinen toistaan turhempia mainoskirjeitä, milloin mistäkin lääkkeestä tai minkäkin pidennys/suurennus/muotoilu tai muusta leikkauksesta. Yliopistojen tutkinto-/arvosanatarjouksista puhumattakaan.

Kaikesta taistelusta huolimatta automaattiset spämmirobotit saavat joskus tahtonsa läpi (osaavat ilmeisesti ratkoa matemaattisia tehtäviä :-)). Äsken juuri pälähti postilaatikkoon jälleen yksi spämmi, joka pääsi verkosta läpi kaikesta huolimatta. Robotti oli ovela ja yritti kommentoida vanhaa, juhannuksen aikaista, postiani ja sanoi näin:

    electric jr razor scooter

    Like what you have to say. Your blog makes good since to me.

Buhahahaaa….I bet it really makes good sense to ya…NOT! 🙂 Onneksi on oma kieli.

Leave a Reply