Puolustusvoimien Itsenäisyyspäivän paraati sai tänään synkän käänteen Jyväskylässä, kun paraatia katsomassa ollut sotaveteraani jäi ohi ajaneen panssarivaunun alle. Uutisesta raportoivat useat lehdet tänään päivällä. Helsingin Sanomat haastatteli paikalla olleita katsojia, joiden mukaan ko. henkilö näytti syöksyvän panssarivaunun alle tarkoituksella. Erittäin synkkä ja ikävä tapaus. Osanottoni ko. henkilön omaisille.

Tämä synkkä tapaus kertoo myös osaltaan nykyisen sähköisen tiedonvälityksen nopeudesta. Hetki tapahtuman jälkeen löytyi YouTubesta jo video tapahtuneesta. Video keräsi hetkessä tuhansia katsontakertoja. Keskustelu tapahtumasta käy myös vilkkaana niin YouTubessa, kuin Helsingin Sanomien blogissa. Ikävä ja erittäin harvinainen tapaus jokatapauksessa.

Itsenäisyyspäivän sähköiseen tiedonvälitykseen mahtuu toki myös iloisempiakin asioita. Nimittäin Linnan juhlat lähetetään tänä vuonna livenä myös internetissä. Hauskaa sellaisille, jotka eivät ole television välittömässä vaikutuspiirissä. Siellä on kuulema vintage pukuja paljon tänä vuonna. Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille. Linnanjuhlien stream toimii muuten myös Macissa (Flip4Macin avulla mitä ilmeisimmin).

Leave a Reply