Googlettelin hieman menemään ympäriinsä. Etsiskelin Macin iLife -pakettiin kuuluvan iWeb -ohjelman lisäpalikoita. iWeb on se web-kehitystyökalu, jolla mm. www.hessujarvinen.com -sivusto on tehty. Se on hyvin yksinkertainen ja helppokäyttöinen (joskin karsean näköistä koodia kirjoittava) WYSIWYG -editori. Sillä web-sivun teko on lasten leikkiä. Siinä on kuitenkin yksi puute tänä Web 2.0 -aikakautena. Sillä tehtyyn sisältöön on tosi hankala upottaa Flickr, Youtube, Google Adsense jne. sisältöä.

Tätä tarkoitusta varten etsiskelin uusia työkaluja, joilla tälläiset viritykset Web -sivuille onnistuisivat. Mietin jo hetken, että pitääkö tässä ruveta harkitsemaan Dream Weaverin hankintaa, mutta löytyi sitten kuitenkin pätevän oloinen pakaasi (iWeb Enhancer) myös iWebiin. Muut osiot sivuillani (tämä blogi ja podcast -sivustot) onkin tehty WordPress -alustalle…muttta pitäähän sitä portaalissa teknologiaa olla…joten ei muutakun kokeilemaan.

Pistän tietoa tänne, miten testailu sujuu. Ehkä tarinoin tästä jotain horinaa myös podcastissani. Pysyhän kuulolla, jos iWeb kiinnostaa.

Leave a Reply