Webstersin arvostettu sanakirja on jälleen ottanut uusia sanoja itseensä, kertoo ArsTehcnica. Mm. sohvaperunan (couch potatoe) lisäksi henkilö voi olla hiiriperuna (couch potato, but with computer = mouse potato). Tämän lisäksi jo vanha verbi googlettaa on otettu mukaan sanakirjaan. Näin se kieli uudistuu…Hmm…jos tarpeeksi hokee että minäpä kahvitan tämän jutun seuraavassa HessunKahvilan podcastissa, niin ehkä siitä tulee oikea termi…

Kahvittelemisiin! 🙂

2 thoughts on “Hiiriperunat Googlettaa…

  1. Mistä lähtien googlettaminen on ollut vanha sana? Eihän siitä ole niin kauaa kun Altavista oli se hakusivustojen #1.

  2. Niin…eihän siitä montaa vuotta ole, kun Altavista oli kova juttu. 🙂 Muistan kyllä myös Kolumbus Kompassin ja muut yhdistelmähakukoneet. Ne olivat mielenkiintoisia aikoja.

    Muistatkos kun televisiossa oli ohjelma, jossa kilpailtiin siitä kuka löytää nopeimmin jotain juttuja netistä. Kisassa sai käyttää haluamaansa hakukonetta. Siinä ohjelmassa joku käytti Googlea. Olin tuolloin kuullut tästä “uudesta” hakukoneesta, mutten ollut vielä käyttänyt sitä usein, koska meillähän oli se Altavista.

    Ohjelmassa kilpaillut henkilö käytti myös Googlen uutta ominaisuutta “kokeilen onneani”. Eli sitä ominaisuutta, jossa tekoäly valitsee todennäköisimmin haun tulokseksi halutun sivun ja lataa sen suoraaan ruudulle, ilman hakutulos sivua. Se oli glamouria se. Nyt vaan gooogletetaan 🙂

Leave a Reply