Gearlog kirjoittaa tänään artikkelissaa mielenkiintoisia. Apple on liittynyt BAPCo Windows benchmarking consortiumiin. Eli tämä tarkoittanee suomeksi sitä, että Apple on nyt myös Windows laitetoimittaja ja tullee jatkossa kehittämään Intel -Macceihinsa myös Windows ajureita ja hyväksyy näin siis Windowsin täysiverisen ajamisen Mac -koneissa. Apple sitoutuu täysimääräisesti tällä kytköksellään myös Windows suorituskyvyn testaamiseen. Tälläisiä ovat ainakin huhut tällä hetkellä.

Mac OSX:n seuraavaan versioon mahdollisesti tulossa oleva virtualisointi -tekniikka (toimituksen suora käännös) ei kuitenkaan ilmeisesti ole tämän BAPCoon liittymisen taustalla, koska virtuaali PC:t eivät näissä kisoissa kovinkaan hyvin pärjää. Tällä hetkellä huhutaan, että Mac saattaa vaatia oman versionsa Windows XP:stä tai tulevasta Windows Vistasta. Tämä johtunee siitä , että Maceista puuttuu Bios , jota Winkkarit tarvitsevat…myös Vista. Se kun on Maceissa korvattu EFI:llä…Biossin uudella evoluutiolla…olikohan se ton niminen….

Näemmekö siis todellakin jatkossa Macintosh -koneita joissa Windows pyörii “natiivisti”. Minua se ei ainakaan haittaisi lainkaan, kuten on tullut podcastissakin mm. todettua. Hyvä homma kertakaikkiaan. Molempien OS:ien hyvät puolet yhdessä KAUNIISSA Mac -koneessa (MacBook Pro). Mikä ettei. Kannatan! Mitäpä olet sinä mieltä? Pistä kommenttia tähän postiin.

Leave a Reply